Tema trio – dåligt enligt mig 3


Med risk att bli påhoppad antar jag utmaningen att välja tre böcker som jag inte tycker om.

I veckans tema trio vill Lyran veta vad vi tycker är dålig litteratur.

1. Olycksfågeln av Camilla Läckberg. Jag har läst en del av Läckbergs böcker och några tycker jag om för att man inte kan ana vem som är mördaren, men oftast är det allt runtomkring i boken som jag inte tycker om. Sättet att förklara saker för läsaren, så som vem som är släkt med vem känns överdrivet och vissa personers handlande förstår jag inte varför. Tyvärr.

2. Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Själva storyn har potential och den kunde blivit riktigt bra: Ett gäng tjejer på gymnasiet tvingas sammarbeta fastän de inte har något gemensamt pga att de alla upptäcker att de är häxor och måste stoppa ett analkande hot. Jag läste någonstans att författarna hade varit inspirerade av tv-serien Buffy the vampire slayer, och därför valde jag att läsa den. Tyvärr blev jag besviken. Den var inte alls som Buffy. Hur man ens kunde dra den liknelsen förstår jag inte. Inte bra dialoger, ingen direkt humor. Bara en massa osäkerhet bland tjejerna där de försöker komma underfund med sina krafter. Och framförallt: ingen direkt magi! Om de är häxor, ska de inte vara lite mer magiska saker i görningen. Jo, visst, en del saker händer, men jag tyckte det var för lite. Och dessutom får man inte direkt veta något om deras fiende. Tiden går och fienden har egentligen all tid i världen att avancera, men inget händer. Istället får tjejerna tid att utvecklas utan hinder. Jag vet att boken är populär, men den kunde varit så mycket bättre.

3.Den tredje boken började jag läsa efter att jag hade sett tv-serien och kanske just för att jag gjorde det  i den ordningen blev det en besvikelse. Jag vet inte. I vilket fall som helst var det Död tills mörkret faller av Charlaine Harris som inte levde upp till mina förväntningar. Den är skriven endast ur Sookies perspektiv och det är mycket prat om vilka kläder hon ska välja och den action som finns i tv-serien finns inte i boken. Jag måste erkänna att jag inte har kommit till slutet, utan tröttnade ganska snabbt. Ändå försökte jag läsa klart, men när det var några kapitel kvar orkade jag inte.

Japp, det var mina tre bidrag.


3 tankar om “Tema trio – dåligt enligt mig

Kommentarer är stängda.