Tema Andra Världar – intervju med Gabriella P. Kjeilen


En av författarna som ställer ut på bokmässan Andra Världar den 13 juni i Ljungby är Gabriella P. Kjeilen, författaren till Mellody Looh – Födelsemärket. Idag intervjuar jag henne, i och med nedräkningen till Fantastikbokmässan Andra Världar.

Gabriella Kjeilen

Gabriella med sin bok Mellody Looh – Födelsemärket

 Berätta om dig själv
Mitt namn är Gabriella P. Kjeilen, jag är 21 år och bor i Huskvarna tillsammans med min man och vår katt. Till vardags jobbar jag i butik men på fritiden tycker jag om att skriva eller drömma mig bort framför en bra tv-serie.

 Är detta din första gång på Andra Världar?
Det är första gången jag kommer dit som utställare men jag var där även förra året när den tog plats i Jönköping. Tyckte det var en väldigt mysig mässa så hoppas att det blir lika bra nere i Ljungby!

Vad ser du mest fram emot med mässan?
Träffa författarkollegor och förhoppningsvis nå ut till lite nya läsare. Sen hoppas jag att det händer lite kul grejer på scenen också. Lite teater kanske, så som de hade förra året!

Vilka böcker har du till försäljning på mässan? Berätta om dem?
Jag har med min debutroman ”Mellody Looh – Födelsemärket”. Det är en spännande och fantasifull fantasyroman för unga vuxna som börjar som en urban fantasy här i Jönköping men utvecklas sedan till en high fantasy när de beger sig till planeten Lavida. En berättelse fylld av mystiska varelser, nya platser och strider mellan ont och gott.

Vad är det med genren fantastik som lockar dig i ditt skrivande?
Jag vet faktiskt inte riktigt men jag har märkt att om jag skriver om mer verkliga saker så tar det lätt stopp. Exempelvis skriver jag en urban fantasy vid sidan om just nu där huvudkaraktären använder pistoler ganska mycket vilket jag märkte att jag inte alls tyckte om att skriva om. Av någon anledning kändes det jobbigare att hon skulle sätta en kula i någon än om det hade varit ett magiskt eldklot eller om hon varit vampyr och borrat ner sina tänder i personens hals. Kanske är det för att det känns mindre verkligt och då kan fantasin flöda bättre för min del eftersom jag vet att det inte kan inträffa på riktigt.

Vilka böcker läser du helst själv?
Jag har läst väldigt mycket fantasy nu det senaste, så mycket att jag faktiskt blivit riktigt riktigt less. Allt jag läser känns som samma sak och jag är inte det minsta sugen på att plocka upp en bok. Så nu försöker jag byta genre och läsa annat. Jag gillar självbiografier och romaner som är inspirerade av folks liv. Sen tycker jag om romantiska romaner och feel-good.

Var får du inspiration till ditt skrivande?
Överallt egentligen. Oftast får jag inspiration när jag är ute och går. Det är som om tankarna flödar extra bra då! Nya miljöer har jag också upptäckt är väldigt bra. Att ta med mig datorn/skrivblocket och sätta mig på lite olika ställen, det brukar funka.

Tack Gabriella för intervjun. Henne och många fler kommer du alltså att få träffa på Andra Världar. Hoppas vi ses. /Nathalie