Tema Andra Världar – intervju med Lupina Ojala


Lunipa Ojala och jag har båda varsin novell med i steampunkantologin I varje ångetag och vi har träffats några gånger på olika mässor. Idag intervjuar jag henne inför årets bokmässa Andra Världar
image

1. Du kommer att ställa ut med ditt förlag på mässan. Vilka böcker har du då till försäljning?

tårpilenJag har med mig novellsamlingen Runristaren av Andrea Grave-Müller och min egen debutroman Tårpilens år som är en fantasyhistoria. Om allt går som det ska och böckerna hinner komma från tryckeriet, har jag även med den vikingadoftande romanen Thule av Anders Amneús. Troligtvis kommer även författarna finnas på plats för signering.

2. Berätta om ditt förlag.
Jag bildade förlaget för lite mer än ett år sedan och har förutom ovanstående böcker gett ut ett antal e-noveller. Jag vill ge ut berättelser som berör och kommer nära. Genom fantastiken går det att ta upp ämnen som kanske skulle bli för tunga att läsa om de utspelades i en mer vardaglig miljö. I en påhittad värld går det att utsätta karaktärena för situationer som tänjer på gränserna.

3. Vilken genre inom fantastiken brinner du mest för?
Fantasy!

4. Vilken typ av bok läser du helst för nöjes skull?
Jag har alltid älskat att förlora mig i en riktigt välskriven fantasyvärld så det är mitt solklara svar. Allra lyckligast blir jag av riktigt tjocka fantasyböcker i en lång serie. Den enda baksidan med det är att det är så ledsamt när sista sidan i sista boken är läst.

5. Vilka andra mässor/evenemang ska du stå på i år?
Jag kommer finnas med på ConFuse i Linköping 7-9 augusti och Bokmässan i Göteborg 24-27 september. På bokmässan delar Catoblepas förlag och Zakuli förlag monter. Hoppas vi ses!