Te: Studio 54 4


Jag har hittat ett av mina absoluta favoritteer. Det heter Studio 54 och är ett svart te smaksatt med jordgubbar, champagne och grädde. Bara det låter så lyxigt och när man brygger det doftar det ljuvligt. Jag använder det mycket på jobbet för att pigga upp mig och bäst är det att starta måndag morgon med en sådan kopp. För när ska man annars dricka champagne om inte på måndagar?  (Observera att inlägget innehåller affiliatelänkar)

Teet Studio 54 har fått sitt namn efter den berömda nattklubben i New York på 1970-talet. Även om man inte börjar dansa boogie när man dricker det så blir man pigg och glad. Jag tycker det är coolt att det har fått just det namnet, för då känns det lite extra lyxigt när man dricker det.

Helst brygger jag det i min tekokare, men på jobbet finns det endast en vanlig vattenkokare. Därför låter jag vattnet koka upp och därefter svalna till runt 80-90 grader. Att hälla på kokande vatten direkt på teet förstör många av de goda egenskaperna som finns i te och därför gör jag detta. Det lärde jag mig av en japansk tjej när jag pluggade utomlands. Hon förklarade att själva väntandet på att vattnet ska svalna blir som en ceremoni där man umgås och pratar innan man väl dricker.

 

Jag använder gärna en tesil av den här typen. Den är perfekt för att den har ett lock som även funkar som avställningsfat. Och den håller tätt också, så att man slipper småbös från teet.

Om det är något te som jag rekommenderar så är det Studio 54. Den får fem koppar av fem. ☕☕☕☕☕

Vill du prova själv kan du köpa Studio 54 här.


4 tankar om “Te: Studio 54

Kommentarer är stängda.