Tack och lov för internet


Hur gjorde man egentligen innan internet fanns? När man behövde information. Jo, man försökte slå upp i böcker, köpte tidningar för att söka efter någon nyttig information, man fick vänta till nästa dag (om man behövde hjälp sent på kvällen) för att ev. ringa till något bibliotek som kanske kunde hjälpa en, eller någon annan som kanske hade svaret. Eller så fick man försöka lösa det själv.

Igår kväll kämpade jag med beskrivningen till min steampunkkjol. Dittills hade allt funkat bra och tack vare tydliga bilder i beskrivningen kunde jag följa varje steg. Men så blev det helt stopp. Jag fattade ingenting. Vad sjutton betyder facing, interfacing och varför hade jag klippt ut fyra delar av en yoke när jag bara skulle sy på två av dem?

Som tur var kom jag ihåg att när jag hade köpt mönstret fanns det en hänvisning till ett youtube-klipp där det visades steg för steg hur man gjorde. Tack och lov för internet, säger jag. Sent igår kväll satt jag och tittade igenom klippet och nu vet jag hur man ska göra! Superbra.

Själva videon hittade jag på den här sidan. Och här är klippet