SVT Halland på hembesök


11910499_680017165468737_666303169_nUsch vad nervös jag var igår. En reporter från SVT Halland skulle komma hem till mig och göra ett reportage om mig. Det var både så spännande men pirrigt. Jag hade förberett mig i flera dagar, främst genom att städa ordentligt. Därefter ställde jag upp alla mina dockor på mitt arbetsbord och förberedde lite olika delar till ett ansikte. Detta kom jag senare att använda när jag skulle visa hur jag nåltovar.

När reportern väl kom packade han upp sin stora kamera, kollade ljud och ljus, pratade lite med mig och sedan satte vi igång. Först gjorde vi en vanlig intervju med kameran rakt framför och han utanför bild. Han ställde liknande frågor som han redan hade frågat medan han riggade upp. Det kändes lite lustigt att svara på samma frågor en gång till när man visste att han redan hade hört svaret, men jag fick tänka på de som skulle titta på inslaget senare och då gick det lättare.

Därefter fick jag visa hur man nåltovar och han filmade mig från flera olika sidor där jag satt. Jag blev lite trött i armen till slut. Jag fick även visa upp dockorna och förklara vilka alla kändisar var.

Slutligen läste jag en bit ur min senaste novell, Den röda stugan, som finns med i antologin Svenska Spöken. Då filmade han mig från två vinklar, vilket innebar att jag fick läsa om samma stycke två gånger. Första gången stakade jag mig på ett ställe och när jag sedan läste om den stakade jag mig på ett annat ställe. Så kan det gå.

Det var intressant att få lära sig lite om hur det går till när man spelar in reportage. Och spännande ska det bli att få se resultatet. När det blir vet jag inte, eftersom det inte är tidsbundet. Det kan läggas upp när det passar in bland andra nyheter. Jag lovar att tala om när det väl dyker upp.

Trevlig helg!

Nathalie