Svensk virkbeskrivning på kåpa inspirerad från Outlander


Jag fick en beställning att virka en kåpa inspirerad från tv-serien Outlander. När jag googlade runt hittade jag en enkel och bra virkbeskrivning på engelska. Idag tänkte jag dela med mig av min svenska översättning av denna beskrivning. Jag har gjort några anpassningar allteftersom jag jobbade, men grunden är den samma.

Nivå: nybörjare

Material

Virknål: nr 12

Garn: jag använde mig av Alma 80% akryl, 20% aplacka.

Förkortningar

lm= luftmaska

m= maska

hst= halvstolpe

sm= smygmaska

Anmärkning: Att göra en halvstolpe i den bakre maskbågen är inte så krångligt som det låter. För att virka i den bakre maskbågen på en maska gör du så här: Stick ner virknålen under endast den bakre maskbågen och virka sedan halvstolpen som vanligt. Här är en bild från originalbeskrivningen:

Mönster

I originalet ska man ha två trådar av garnet att virka med. Jag märkte att med det garn jag använde behövdes inte detta, då Alma är redan ett tjockt men ändå mjukt garn.

Gör en ögla på nålen och lägg upp 32 lm.

Varv 1: hst i 3:e m från nålen, hst i varje m varvet ut, 2 lm, vänd

Varv 2: hst i den bakre maskbågen i varje m varvet ut, 2 lm, vänd. Repetera till önskad längd.

Avslut: lägg de två kortsidorna intill varandra och virka ihop med hjälp av sm. Fäst alla trådar.

Har du använt dig av den här beskrivningen? Hur blev ditt resultat?