Steampunknovellen tar form


I flera dagar har jag funderat och funderat hur jag ska kunna skriva en steampunknovell. Det lockar mig att prova något nytt, men man behöver ju även en story och inte bara detaljer så som goggles, luftskepp och korsetter.

För ett tag sedan dök det upp en idé i mitt huvud. En idé som jag tänkte kunde vara till en framtida bok, men det var inte mycket mer än en idé. Det handlade om en kvinna som återser en gammal älskare efter en lång tid och något konstigt har hänt honom. Ibland har jag gått och funderat på vad det skulle kunna vara som hade hänt honom.

Idag satte jag mig ner och  gjorde än en gång en av mina favoritövningar för att få igång skrivandet: jag satte mig ner och skrev ner mina tankar istället för att bara ha dem i huvudet. Ställde mig frågor kring detta par. Vad är det som har hänt honom? Är det någon som jagar honom? Är någon ute efter honom? Vem i så fall? Vad vill de? Kan hon hjälpa honom på något sätt?

Svar fick jag och till och med hela steampunknovellen utstakad. I grova drag. Nu vet jag vad den ska handla om, vilka problem karaktärerna stöter på och hur de ska försöka lösa dem. Snart blir det dags att börja skriva också.