Steampunkmässan


Igår stod jag på steampunkmässan i Göteborg och sålde böcker. Steampunk Sagor. De gick åt som smör i solsken.

image

Jag har tidigare haft en aning om vad steampunk är. Kort förklarat kan man säga att det är vad 1800-talsmänniskorna trodde att framtiden skulle bli. Tänk om bensinen inte slog igenom utan vi fortsatte använda ånga (steam)? Tänk om det aldrig blev några världskrig? Tänk om modet inte hade svängt om och vi inte hade kastat bort hattar, krinoliner och korsetter. Det mesta styrdes med hjälp av kugghjul och framtiden var uppfinningarnas guldålder. Då har du en aning om vad steampunk är.

Själv kom jag i kontakt med det i samband med att förlaget Andra Världar anordnade en antologi. Jag skrev en novell som kom med i boken I varje ångetag. Därefter fick jag tips om nästa steampunkantologi: Steampunk Sagor. Den som jag igår sålde på mässan.

Det var igår som steampunken slog ner på mig med full kraft. Jag visste att det fanns en steampunkförening i Göteborg och jag hade träffat några av dem på steampunkbaren i o m releasefesten av ovan nämnda bok. Men att det var så många som gillar steampunk visste jag inte.

Över 400 besökare kom igår, de flesta klädda i underbara kreationer. Det såldes smycken, tillbehör, souvenirer och annat som hörde till steampunk. Att det var så stort hade jag inte fattat.

image

image

image

Jag köpte mig en liten hatt och ett halsband med Edgar Alen Poe.

image

En sak som var lite rolig var när en pojke kom förbi mitt bord. Han stod en stund och tittade på böckerna och sedan sade han att den var bra. Han höll på att läsa den just nu. Jag frågade honom hur långt han hade kommit och undrade om han hade läst min novell, Siaren.
”Ja, den var ju riktigt bra!” utbrast han.
När jag kom hem var jag trött men nöjd.