Steampunk och Bokmässan = sant


I helgen var det böcker, steampunk och bokmässa som gällde för mig. Det hela började med bokrelease på fredagen. På steampunkbaren i Göteborg träffades de flesta av författarna till Steampunk Sagor och minglade, drack och pratade med läsare och författare. Ja, som de flesta, var klädda i steampunkkläder.
image

 

På baren fick vi alla en välkomstdrink som ångade! Har du inte varit på steampunkbaren rekommenderar jag den. Det är väl värt ett besök.

 

image

 

Det var trångt men trevligt på övervåningen. Böcker skickades runt och vi fick signera för glatta livet. Lite häftigt var det när plötsligt en hel hög damp ner i knät. Man fick för ett ögonblick känna sig som en kändis.

image

 

Nio författare av sexton var där den kvällen. Här poserar vi tillsammans med Björn från förlaget Ariton. Jag gick hem den kvällen nöjd och glad.

image

 

Dagen därpå var det min tur att besöka bokmässan. Jag hade förberett mig väl och följt mina egna råd inför besöket. Bra skor, egen dricka, en lista på montrar jag skulle besöka och framför allt en väska med hjul på. Den sista kom väl till användning, då jag inskaffade ett antal böcker (se bild längre ner).

Bland alla montrar jag besökte var Kim M. Kimselius en av de självklara. Av henne hade jag vunnit en inträdesbiljett för dagen och naturligtvis tackade jag henne. Och köpte en av hennes böcker, Att hitta glädje i skrivandet. En bok om allt från att skriva till att ge ut en bok. Den ser jag verkligen fram emot att läsa.

image

 

Som ni ser var jag gläd i steampunkkläder, men jag var inte ensam om detta. Jag och några från föreningen Steampunk Göteborg gick i samlad trupp genom mässan för att göra reklam för antologin Steampunk Sagor. (Det blev mycket steampunk kan jag lova och för er som inte riktigt vet vad steampunk är, läs detta) Det var ett härligt gäng att lära känna och jag fick mersmak för steampunk. Kanske jag hänger på fler av deras evenemang i framtiden.

image

 

 

Vid montern där Steampunk Sagor såldes radade vi upp oss för posering och jag fick signera några exemplar av boken.

Så småningom delade vi upp oss och jag började beta av min lista av montrar. Jag mötte flera vänner och författarkollegor och hade, som vanligt när man hamnar i den världen, väldigt roligt. Men bokmässan är mycket att ta in och alla intryck som man får gör att man blir lätt trött i huvudet. Det är nästan oundvikligt. Men tack vare min lista, väska och bra skor gick det bra.

Jag avslutade dagen med ett Fantasymingel. Jag och författaren Pernilla Lindgren möttes upp och gick tillsammans till ett litet mindre rum på andra våningen. Där blev vi bjudna på drink och tilltugg medan vi lyssnade på Laini Taylor, Sally Green och Siri Pettersen, alla tre fantasyförfattare. Mycket intressant och roligt. Och om ni går till kulturkollos blogg finns det ett bildspel där vi bland annat finns med.

image

image

 

När jag väl tog mig ut från mässan var jag trött men nöjd. Dagen avslutades med ett besök på Pizza Hut med familjen (mina söner hade varit på Liseberg med mormor och moster under dagen) och det var en härlig avslutning på dagen. Söndagen handlade mest om att läsa. 🙂 Se nedan de böcker jag köpte!

image

 

Och en sista sak hände! För några år sedan höll jag i en skrivarkurs i Kungsbacka. En av deltagarna hade en son som hade skrivit böcker om sitt liv och sitt handikapp och hon funderade på att skriva sin version av berättelsen. Av en slump stötte jag på henne på bokmässan där hon stod och signerade sin nyutkomna bok. Så roligt det var att få träffa henne och se att det gick hela vägen.

image