Sommar = karpaltunnelsyndrom


Nu när sommaren onekligen är här och der är varmt får jag en biverkning, nämligen karpaltunnelsyndrom. Det började för några år sedan, då jag vaknade på natten av att fingrarna domnade av. Det kändes som det brann i dem och enda sättet att sluta var att gå upp och skaka armarna.

Först visste jag inte var det var, men jag fick lära mig att nerverna i underarmen kan klämmas åt, tex av mer vätska i kroppen. Det lustiga var att både jag och min man fick samma symtom. Den sommaren var det väldigt varmt och antagligen hade vi båda svullnat upp av värmen.

De opererade min man medan jag fick stödhandskar att ha runt handlederna när jag sover. Det fungerar bra och som tur är dyker bara symptomen på sommaren.

Den största nackdelen är att jag då känner av det när jag handarbetat, främst när jag virkar. 🙁