Skruvade tv-serier i bokbloggsjerka 18


Den här veckan frågar Annika Vilken skruvad tv-serie tittar du på i din genre.

Åh, tänkte jag. Det här blir kul. Tv-serier tittar jag gärna på. Min favoritgenre är när det är otäckt och gärna något övernaturligt med. Det i sig är ju skruvat, men ska jag välja någon som är mer skruvad än de andra finns det några jag vill ta upp.

Bl.a. min favoritserie Supernatural. Den är nu inne på sin nionde säsong och det har hänt en hel del knasiga saker hittills. De har mött djävulen, slagits med änglar, dött och kommit tillbaka, blivit besatta m.m. m.m. Men den är bra. Väldigt bra.

Sedan har vi American Horror Story. Den är skruvad ordentligt. Jag har visserligen bara sett första säsongen, men där visste man knappt vem man skulle lita på. Eller vem som var mänsklig och inte. Det gillar jag.

Vi får heller inte glömma Arkiv X. En klassiker med blandat innehåll allt från utomjordingar till människor med ovanliga förmågor. Där två FBI-agenter försöker finna sanningen. Just nu tittar jag och min man på den och vi är inne på andra säsongen. Efter så lång tid är det fortfarande en underhållande serie som håller måttet.

I Arkiv X spelar David Duchovni och honom finner vi även i en annan serie som är skruvad, nämligen Californication. Det är en skruvad serie i en annan genre som jag gillar: komedi. Den serien är verkligen speciell men det roliga är att huvudpersonen hamnar i så knasiga situationer att det blir hysteriskt roligt -tycker jag.

En annan skruvad komedi är Eastbound & Down. Den här serien hade jag väldigt svårt för i början. Det var verkligen inte min typ av humor. Min man såg den och i sista säsongen kom jag äntligen in i den och hajade humorn i det hela. Jag hade först svårt för huvudpersonens stora ego och syn på sig själv, men till slut förstod jag att det är det som är det roliga.


18 tankar om “Skruvade tv-serier i bokbloggsjerka

Kommentarer är stängda.