Skrivit på en bok i 17 år!


Dimma över Ödesbyn är ett manus som för närvarande ligger hos ett förlag för genomläsning. Ett manus jag har jobbat länge med, i olika former. Sanningen är att jag faktiskt började skriva den för ca 17 år sedan, då jag gick på gymnasiet.

Det var på den tiden då jag gärna skrev på men oftast inte visste hur mina berättelser skulle sluta. Istället för att jobba på avbröt jag hellre en text och började på en annan.

Dimma över Ödesbyn hette inte så på den tiden. Jag hade även ett annat namn på staden det utspelade sig i och även andra namn på karaktärerna. Dessutom hände det helt andra saker i manuset. T.ex. var det fyra ungdomar som lär känna en man som äger en butik med magiska saker. Han blir deras ledsagare mot de mystiska saker som sker i staden. Verkar det bekant?  Något som liknar Buffy? Detta har jag naturligtvis ändrat på.

Jag har skrivit om den många gånger, börjat om flera gånger. En kompis till mig läste alla olika versioner men tröttnade, förståeligt, när jag inte kom längre.

Sedan fick jag inspiration till boken I nattens mörker, den roman som blev min debut. I och med den lade jag det andra manuset på hyllan. Till senare.

När I nattens mörker hade publicerats tog jag upp Dimman över Ödesbyn, skrev om den ordentligt, skrev klart den, redigerade och skickade till slut in den till förlag.

När den kommer ut vet jag inte, men under tiden jobbar jag med att redigera ännu ett manus, Undergång. Snart kommer jag att låta testläsare läsa den innan den också skickar iväg den till förlag. Så det är mycket på gång i kulisserna.