Skriver min bok mest i tankarna


Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade den här bloggen. Om sanningen ska fram blir inte alltid inläggen så långa. Vad beror det på? Jo, jag skriver bäst för hand och inte direkt med touch-downmetoden. Det blir mycket längre när jag skapar för hand, oavsett vad jag skriver. När jag så sätter mig ner för att skriva blir det helst på min roman och inte mycket annat.

Sedan har jag en liten treåring här hemma, som tar upp ganska mycket tid, så det är inte alltid man hinner med allt som man skulle vilja göra.

Hur går det då för min roman? Jo, sakta men säkert växer den fram. Just nu är det mesta i mitt huvud, för det är där jag hinner utveckla den, inte så mycket blir nertecknat. Mitt mål är att försöka bli klar till sommaren med det första utkastet, men allt eftersom månaderna tickar på är jag inte lika säker längre. Med allt annat som ska göras här på gården har jag strukturerat upp det så att jag bara skriver en gång i veckan. Med det schemat får jag helt enkelt se hur långt jag har kommit när sommaren är här.