Rock ’n’ Wool på bokbussen


Igår åkte jag med bokbussen i Kungsbacka. Min nåltovade kollektion Rock ’n’ Wool har stått utställda i bussen några veckor och igår åkte jag själv med för att visa hur man gör när man nåltova.

image

Vädret var stålande och där vi satt i framsätet på bussen (jag och två bibliotekarier) hade jag en utmärkt utsikt över landskpet runt Vallda, Särö och resten av Onsala-halvön. Bussen tog sig fram på smala små vägar med stora knotiga träd och vindlande stenmurar runtomkring.

På hållplatserna kom det unga som gamla för att låna böcker. Det var roligt att få se hur verksamheten med bokbussen fungerade och att så många människor verkligen använde den. Dessutom fick jag syn på en alldeles speciell bok:

image

I nattens mörker på bokbussen i Kungsbacka

I nattens mörker. Det känns alltid lite märkligt att se sitt eget namn bland andra författare.

Mina dockor blev uppskattade. Bibliotekarierna sa att under dessa veckor hade de gjort riktigt succe och när jag nu åkte med fick folk chansen att se hur jag gör. När jag berättar att jag gör dockorna på beställning och att allt jag behöver är ett kort på den som avbildas, så lyfter de ofta på ögonbrynen av förvåning.

image

Vill du beställa ett valfritt porträtt? Fyll i kontaktformuläret här.

/Nathalie Sjögren