Research genom tv-tittande


Idag, när det är söndag och regnet öser ner i höstmörkret utanför, passar det bra att titta på någon bra tv-serie. Och att man samtidigt gör lite research till sitt manus är ju inte dumt.

Vilken tv-serie är det då? Supernatural Naturligtvis. 🙂 I första säsongen, avsnitt 5 handlar det om Svarta madam. Eller Bloody Mary som hon heter på Engelska. Avsnittet är ett av mina favoritavsnitt från den serien. Det är så där läskigt som jag gillar.

Så nu har jag fått lite ideer hur jag ska fortsätta på mitt manus. När det gäller Svarta madam vet jag hur jag vill min historia ska utvecklas. Det är snarare karaktärerna och deras förhållande till varandra som behöver ändras och utvecklas.

Därför går jag nu igenom det jag hittills har skrivit och skriver en synopsis. Jag brukar göra så när jag har kommit en bit i manuset. Oftast väntar jag alltså med att skriva synopsis tills nu eller när jag skrivit klart hela första utkastet.

Hur brukar ni göra?

Research genom tv-tittande


Idag, när det är söndag och regnet öser ner i höstmörkret utanför, passar det bra att titta på någon bra tv-serie. Och att man samtidigt gör lite research till sitt manus är ju inte dumt.

Vilken tv-serie är det då? Supernatural Naturligtvis. 🙂 I första säsongen, avsnitt 5 handlar det om Svarta madam. Eller Bloody Mary som hon heter på Engelska. Avsnittet är ett av mina favoritavsnitt från den serien. Det är så där läskigt som jag gillar.

Så nu har jag fått lite ideer hur jag ska fortsätta på mitt manus. När det gäller Svarta madam vet jag hur jag vill min historia ska utvecklas. Det är snarare karaktärerna och deras förhållande till varandra som behöver ändras och utvecklas.

Därför går jag nu igenom det jag hittills har skrivit och skriver en synopsis. Jag brukar göra så när jag har kommit en bit i manuset. Oftast väntar jag alltså med att skriva synopsis tills nu eller när jag skrivit klart hela första utkastet.

Hur brukar ni göra?