Recension av Själlös av Gail Carriger


Vill du sätta tänderna i ett kostymdrama i steampunkanda? En som utspelar sig i det viktorianska London där varulvar och vampyrer är en del av vardagen? Då ska du definitivt läsa Gail Carrigers bokserie om Alexia Tarabotti – den själlösa kvinnan. Den första boken är Själlös. (Det här inlägget innehåller affiliatelänk från Bokus.com)

Alexia Tarabotti är själlös och det innebär att varje gång hon rör vid en varulv eller vampyr förlorar de sina övernaturliga förmågor blir vanliga dödliga människor. Detta kan vara praktiskt men i vissa fall komplicerat. Hon försöker passa in i en värld av etikett samtidigt som hon vet att hon är 25 år och fortfarande ungmö. Det är inte lätt för henne.

Men hon dras in bland varulvarna och även vampyrerna och tack vare sin orädsla av att säga ifrån klarar hon sig utmärkt. Dessutom fattar en av de övernaturliga tycke för henne. Allt detta leder till att det blir en spännande och underhållande berättelse. Jag tycker mycket om att det är ett kostymdrama (som jag är svag för) och även steampunk med övernaturlighet i kombination. Det gör att man inte kan sluta läsa.

Här är mitt youtube-klipp om boken.

Jag gillar verkligen den här bokserien och speciellt Själlös. Den får 5 koppar av 5 av mig. Vill du läsa den själv? Köp den här på bokus.com