Pustar ut lite


Det var ganska intensivt veckorna innan jul. Det inser jag nu. Jag hade flera beställningar att nåltova, både stora och små och dessutom julmarknader att stå på. När julafton var över och melladagarna infann sig kunde jag äntligen pusta ut.

Fram till nu har jag tagit det lungt. På julledigheten gjorde jag inte mycket (förutom att titta på film och skriva en del) och det var skönt. Visst är det roligt med beställningar men ibland behöver jag en paus från ullen.

Då är det skönt att kunna byta hantverk. Att skriva på en stund var avkopplande. Jag kom på en hel ny serie av scener som behövde vara med i Undergång och att skriva det avsnittet var som att sätta på en kran. Härligt när orden bara flödar.

Nu har jag lite mindre än 30 sidor kvar att redigera. Därefter ska jag skicka iväg det till testläsare.

Under tiden har jag tagit upp ett annat hantverk som jag inte har sysslat med på länge, men som är grunden för mitt skapande – virkning. På steampunkmässan blev jag så inspirerad av alla kläder och accessoarer så att jag satte igång att virka nästan direkt. Vad passar inte bättre till steampunk än tekoppsunderlägg?

image