Prepoktober 2018 4


Nu när oktober är här börjar snart det årliga stora skrivevenemanget. Jag pratar om NaNoWriMo, dvs National Novel Writing Month. Tanken är att man på en månad ska skriva 50 000 ord, dvs en hel roman.

Detta är något som jag absolut inte har klarat av tidigare, men jag tycker ändå att det är roligt att vara med. På den officiella hemsidan kan man hitta grupper i sin närhet, hitta kompisar som skriver och få tips och pepp i sitt skrivande. Så det gör inget om man inte klarar av att skriva alla dessa 50 000 ord. Jag ser det som ett sätt att spraka sig själv i baken och bara komma igång med sitt skrivande.

I år har jag till och med börjat förbereda mig genom att göra planering i min bullet journal, eller bujo. I den roman som jag tänker jobba på har jag flera parallella händelser och det är lite rörigt i mitt huvud kring vilken scen som kommer först. Därför hjälpte verkligen den här strukturen mig att reda ut alla scener.

Jag brukar inte skriva ut så här detaljerat vad som händer i min bok innan jag skriver, men jag tänkte jag skulle testa det den här gången. Faktiskt så fungerade det jättebra och nu har jag den stora stommen till berättelsen tydligt utstakad. Nu är det bara att sätta igång och skriva på Underjordens väktare.

Har du varit med i NaNoWriMo tidigare eller ska du vara med i år? Dela gärna med dig av dina tankar och erfarenheter kring det.


4 tankar om “Prepoktober 2018

Kommentarer är stängda.