Pepp från skrivgrupp


Sedan några månader tillbaka är jag med i en skrivargrupp. Där är vi ett gäng författare som träffas online en gång i månaden och ger feedback åt varandras texter. Vi hjälper varandra att utvecklas och vi kan bolla idéer om våra texter. Sammanlagt är vi fyra stycken i gruppen och vi tar två texter varje gång.

I går kväll var det dags för min text. Jag hade gett dem en del ur manuset Kroppstjuven och de hade haft en månad på sig att läsa igenom ca 15 sidor. Det var med nervös spänning som jag väntade på vad de skulle säga.

Jag hade ställt några frågor som de skulle fundera på, bland annat hur de tyckte tempot var och vad de ansåg om vissa karaktärer. Det var verkligen intressant att höra deras synpunkter.

De gillar historien om att en kvinna vaknar upp i en annans kropp och inser att någon har bytt kropp med henne utan lov. Hon måste försöka hitta tillbaka till sin egen kropp i ett myllrande London. De kom dessutom med väldigt bra konstruktiv kritik där de saknade en del saker som jag gärna kunde utveckla, så som hur huvudpersonen betraktar sin nya kropp och den panik hon får när hon inte hittar sin egen kropp med en gång.

Just de saker som jag hade hoppats på att de skulle gilla var det de gillade. Och den konstruktiva kritiken hjälper mig verkligen att göra texten ännu bättre. Det är verkligen så roligt att få dela med sig av sin text medan man arbetar med den, att få se om idéer verkligen fungerar eller inte. Att få höra reaktioner innan texten har blivit publicerad. Så otroligt roligt.

Jag är så peppad att skriva vidare, att bearbeta texten, att förbättra karaktärerna och utveckla dem. Skrivgrupper är bäst!

Brukar du bolla din text med någon?