Nytt begrepp (för mig i alla fall) 5


Har du hört uttrycket slalomläsning? Jag stötte nyligen på det och visste först inte riktigt vad det var – förrän jag insåg att det är ett uttryck för hur jag vanligtvis läser. Att slalomläsa är att läsa flera böcker samtidigt och varva mellan dem.

Så, ja jag slalomläser. Just nu är det Ambassadören av Björn Amby, Eldbunden av Ylva Lee Lindell, Resenären av Emelie Bergholm, Under kupolen av Stephen King, Dracula av Bram Stoker och Drakjägarens flicka av Jakkin Wiss. En trevlig bunt med böcker att varva mellan.

Nytt begrepp (för mig i alla fall)


Har du hört uttrycket slalomläsning? Jag stötte nyligen på det och visste först inte riktigt vad det var – förrän jag insåg att det är ett uttryck för hur jag vanligtvis läser. Att slalomläsa är att läsa flera böcker samtidigt och varva mellan dem.

Så, ja jag slalomläser. Just nu är det Ambassadören av Björn Amby, Eldbunden av Ylva Lee Lindell, Resenären av Emelie Bergholm, Under kupolen av Stephen King, Dracula av Bram Stoker och Drakjägarens flicka av Jakkin Wiss. En trevlig bunt med böcker att varva mellan.


0 tankar om “Nytt begrepp (för mig i alla fall)