Nya tag, på egen hand 3


Idag började jag äntligen jobba igen. Som lärare. Det var skönt att få komma iväg och komma in i klassrummet igen. Visst är man alltid lite orolig innan man träffat eleverna. Hur ska de vara? Vad kan de? Kommer lektionen bli lång eller flyga iväg? Så här kan det ibland se ut:

teachermoments.tumblr.com

Två lektioner senare hade timmarna flugit iväg och jag insåg att de arbetade fortare än vad jag hade trott. Ett gott tecken. Så nu blir det att ta nya tag och snabbt lägga om planeringen och lägga in fler saker att arbeta med. Det blir kul och spännande. Och även om jag är utbildad gymnasielärare är det roligt att få lära ut engelska till elever i år 4 och 5. En helt annan utmaning.

Senare på dagen fick jag tyvärr veta att den kurs jag hade anmält mig till i att utveckla ens skrivande av världar är uppskjutet pga för få deltagare. Synd, för jag hade gärna haft några att bolla idéer med så att man inte alltid känner sig som om man sitter själv på sin lilla kammare och knåpar. Men, nu när det är nya tag i jobbet får det helt enkelt bli nya tag i mitt skrivande också. Jag får fortsätta på egen hand. Som så många andra medförfattare. 🙂


3 tankar om “Nya tag, på egen hand

Kommentarer är stängda.