Ny beställning – virkad kåpa från Outlander 6


Igår fick jag en rolig beställning av en vän: jag ska virka en kåpa inspirerad från tv-serien Outlander.

 

 

 

 

 

Virkning var en av de allra första hantverken jag lärde mig och det som jag tycker allra bäst om. Då och då återkommer jag till virknålen just för att det är så roligt och avkopplande. Visst, det är nåltovning också men på ett annat sätt. När man virkar kan man efter ett tag (när man väl har kommit in i det) släppa blicken från nål och garn och virka på med hjälp av muskelminnet. Då kan man lättare göra annat, som t.ex. titta på tv.

Tv-serien Outlander är en serie som jag verkligen gillar. Det är en historisk serie, ett kärleksdrama men också inslag av fantasy (i form av att huvudpersonen råkar hamna 200 år bakåt i tiden). Den har starka karaktärer och spännande intriger.

Själv har jag sett alla tre säsonger som hittills har kommit ut och väntar spänt på fjärde säsongen som nu spelas in, om jag inte har fel. I och med att jag började titta på säsong 1 läste jag även den första boken som serien är baserad på. Diana Gabaldon har skrivit Outlanderserien och jag har hittills läst de fyra första böckerna.

Bokserien börjar med Främlingen. Andra världskriget är över och Claire Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade separation. Vid en utflykt till häxringen Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna.

Tidsresan har börjat. Året är nu 1743. Claire är en främling i en oförsonlig tid. De skotska klanerna kämpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten. Claire misstänks vara engelsk spion och tas till fånga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare och älskare. Mellan dem växer en passion som är starkare än tid och rum. Claire inser att Jamie är mannen hon väntat på i hela sitt liv. Med fruktan ser hon fram mot den stund då hon måste välja mellan honom och att återvända till sin egen tid …

Köp den på Bokus här.

Eftersom jag själv gillar serien så mycket är det extra roligt att få virka en kåpa baserat på en av karaktärerna från Outlander. Det var inte svårt att hitta ett mönster. Efter att ha googlat lite hittade vi en virkbeskrivning som vi båda var nöjda med. Du hittar den här.

Jag skyndade mig genast iväg till närmaste garnaffär och köpte garn och virknål. Beskrivningen krävde virknål nr 12. Så stor virknål har jag nog aldrig virkat med men det var spännande att prova. När jag kom hem satte jag igång direkt. Garnet jag hade köpt var mjukt och väldigt lätt att virka med.

Jag återkommer med bilder på hur resultatet blev.

 


6 tankar om “Ny beställning – virkad kåpa från Outlander

 • Anna

  Jag älskar outlander! Och då gillar jag inte Sci-Fi 🙂 Men det lilla klarar jag.. kärleksrelationer däremot, mmm , älskar! Dessutom historielektionen, för jag är verkligen inte bra på historia så om jag kan lära mig lite genom att se bra serier eller filmer är det bra bonus.

 • Helena Roth

  Äääääälskar Outlander. Första säsongen är min favorit, men har sett alla säsonger flera gånger. 🙂
  (Och läst många av böckerna, men det var åratal sedan. Kanske dags återbesöka dem?)

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   ? Ja första säsongen såg jag nyligen om. Och snart ska jag fortsätta läsa böckerna.

Kommentarer är stängda.