Nu öppnar jag dörrarna 3


Vill du bli en nåltovningskonstnär du också? Det är inte så svårt som du tror. Allt du behöver är ull, filtnål och fantasi. Sedan är det bara att sätta igång och skapa.

Det är så jag gör varje gång jag gör en figur i ull.

Har du inte ull och filtnål? Nej, men kom då till min webbshop där jag har ull i härliga färger och filtnålar för varje detalj.

Titta bara på detta:

Medelhavsblå perendaleull

Hyacint perendaleull

Djupblå perendaleull

Violett merinoull

 

 

 

 

 

 

Min favoritfärg är violett. Vilken är din? Se fler färger i webbshopen.

Filtnålarna finns i färgerna blå, röd och grön. Dessa är vanliga nålar som passar till att göra grunden till din figur. Grön är den den grövsta och passar till grov ull. Den röda är mellangrov och det är den jag jobbar allra mest med. Den blåa är finare än de två andra och passar bra när man ska göra detaljer som är små.

Sedan finns det två andra typer av nålar som inte är så vanliga på andra ställen.

Den ena är stjärnnålen som finns i två storlekar – vit är snäppet grövre än svart. De passar utmärkt till att använda på ytan av din figur för att få bort onödiga fiberstrån som sticker fram.

Den andra är min favoritnål – den vridna nålen. Den kommer också i två storlekar: lila är grövre än ljusblå. Båda funkar väldigt bra när man vill göra gropar och jag använder dem när jag ska göra ögon och mun. Eftersom de är vridna drar de inte med sig all ull när man sticker ner nålen. Istället koncentrerar sig nålen endast på att dra ihop ullen precis där man sticker ner den. På så sätt blir hålet mer jämt och det går fortare.

Prova nålarna själv så ska du se vilken skillnad det gör i ditt ullskapande.

Har du nåltovat någon gång? Varför inte prova nu?


3 tankar om “Nu öppnar jag dörrarna

  • Helena Roth

    Har, tror jag, kvar två tovningsnålar jag fått av min bonusmor. Men helt hundra är jag inte, eventuellt skänkte jag dem vidare i 2015 års stora utrensning, för jag ville att de skulle komma till användning. Får väl leta helt enkelt och se om de finns kvar!

Kommentarer är stängda.