Nathalie Sjögren den nåltovande skräckförfattaren


Vem är egentligen Nathalie Sjögren? Vet du det? Vet jag den ens själv?

När jag får frågan vem jag är brukar jag fundera en halv sekund för att klura ut vilket som passar bäst i sammanhanget. För som människa är man ju inte bara en sak, utan många olika.

Jag brukar säga att jag är den nåltovande skräckförfattaren. Med det menar jag att jag är en mångsysslare som skapar med olika saker. Ibland är det med ord som blir till meningar som bildar historier som slutligen blir (om jag har tur) till böcker. Ibland skapar jag figurer i ull genom att arbeta med tekniken nåltovning. Ibland kombinerar jag detta och skapar böcker som visar hur man nåltovar. Allt detta har med fantasi att göra. Jag skapar utifrån min fantasi.

Annars då? Jo, förutom att vara en skapare av figurer och böcker så är jag en mamma, en hustru, en matte, en gårdsmor, en lärare, en syster, en geek och en vän. Allt på en gång. 

Det är ju alla små bitar som blir en hel människa.

Hur får jag då tid till allt jag gör? Det undrar jag själv ibland. Det är inte alltid det är så välstädat hemma hos oss. Sedan tittar jag sällan på tv på det traditionella sättet. Jag har några serier som jag följer men jag streamar dem och oftast när jag tittar gör jag något annat samtidigt, tvättar, lagar mat eller nåltovar. Den enda gången jag inte tittar på tv är när jag skriver. Det fungerar inte.

Hur gör jag när jag skriver då? Det gör jag alltid för hand. Då får jag den rätta känslan. Sedan för jag över texten till datorn allteftersom. Det ger mig en chans att bearbeta texten samtidigt.

Skriver du något? Vad? Lämna gärna en kommentar.