Nåltovning är förlåtande 4


En av de saker jag gillar så mycket med nåltovning är att det inte gör något om det blir fel. Om det blir fel kan man ta bort ullen och börja om igen.

Eller forma om ullen och gör något annat av det.

Eller lägga på ett nytt lager ull, kanske med en annan färg, och fortsätta.

Nåltovning är verkligen en förlåtande hobby.

Har du provat nåltovning någon gång? Lämna gärna en kommentar.


4 tankar om “Nåltovning är förlåtande

 • Sandra Jönsson

  Jag har faktiskt aldrig provat nåltovning förut. Dina inlägg gör mig dock nyfiken på hantverket. Om man arbetar med/tovar ullen, kan man ”slita” på den eller kan man alltid återanvända den?

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Det finns en gräns. Ju mer man nåltovar desto hårdare blir ullen, så har man jobbat länge med den är det svårt att göra om till något annat, dvs ta isär olika delar.

 • Linda

  WOW så häftigt. Nej, själv har jag helt missat detta. Själv är jag fast i virkningens värld. Men något jag undrar är du skriver att det bara är att ta bort och börja om. Men när du är färdig med ett arbete, tål det då att användas eller är det ömtåligt. Och vad för saker kan man sedan använda ullen till? Ursäkta denna novis lite dumma frågor..

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Nej, det är inga dumma frågor. När man nåltovar bestämmer man själv när man är klar. Om figuren man har skapat är mjuk går det att dra isär dess olika delar (tex ta bort en arm om den inte blev bra eller hamnadr på fel ställe). Ju mer du sticker med nålen desto fastare och hårdare blir ullen. Den kan vara ömtålig för t.ex. små barn eller hundar. ?

Kommentarer är stängda.