Möt Emy från Undergång 4


Har du läst min bok Undergång? Inte? Det gör inget. Nu har du chansen att lära känna en av huvudkaraktärerna i boken, nämligen tvillingen Emy.

Själv mötte jag henne första gången när jag köpte en tavla på en julmarknad i Frillesås. Den tavlan lockade mig och jag bara visste att jag var tvungen att berätta de här systrarnas historia. Frågan var vilken deras historia var. Det enda jag visste från början var att de hette Emy och Melissa.

Så småningom, efter att ha gått en kurs i hur man bygger upp sin fantasyvärld, började historien ta form och jag visste mer och mer om dem. När jag sedan vandrade på naturreservatet Näsbokrok visste jag att det var där det skulle utspela sig. Då föll alla bitar på plats och jag kunde lättare skriva.

Emy är den lugna av tvillingarna. Hon är försiktig, vänlig och noga. Även om hon gillar äventyr som sin syster Melissa så tänker hon gärna efter en extra gång innan hon gör något. Tyvärr hamnar hon i en situation där det inte finns så mycket tid för eftertanke utan mer handling. Emy kastas från den ena fartfyllda händelsen till den andra, samtidigt som hon försöker hitta Melissa, som har försvunnit in i underjorden.

Har du besökt Näsbokrok, i norra Halland? Då vet du att det finns en vandringsstig som man lätt kan följa. När man går på den stigen kan man följa med i bokens händelser i ordningsföljd. Det var lite så jag jobbade när jag skrev boken. Jag varvade skrivandet med promenader på naturreservatet.

Du hittar Undergång här.


4 tankar om “Möt Emy från Undergång

  • Ingela

    Spännande att läsa om hur du hittat inspiration till din bok. Jag bor i Umeå så jag har inte varit i Näsbykrok som du beskriver men känner till en del kring Tylösand och Tylöbäck i Halmstad. Och där finns trollska skogar så jag förstår känslan. Kul också att du hittade tavlan som fick dig att börja skriva boken. Det gör att karaktärerna blir än mer levande.

Kommentarer är stängda.