Mitt företag 8


Idag börjar bloggutmaningen Bloggsuccé – För bloggande företagare. Varje dag kommer deltagarna att skriva kring ett specifikt tema och även lägga upp en bild kring detta på instagram. Dagens tema är Mitt företag.

För dig som inte känner mig så väl tänkte jag presentera mig själv. Jag heter Nathalie Sjögren och är den nåltovande skräckförfattaren. Jag skapar både med ord och med ull.

Nathalie Sjögren, I varje ångetag, Steampunk Sagor, Svenska Spöken, I nattens mörker

Nathalie Sjögren, I varje ångetag, Steampunk Sagor, Svenska Spöken, I nattens mörker

Dels skriver jag skräck och fantasy. Jag har publicerat en roman, I nattens mörker (nummer två, Undergång, kommer i november) och tre noveller i olika antologier. Jag får min inspiration genom att lyssna på musik, titta på film och tv-serier samt att ta promenader och då prata mig igenom olika tänkbara scener som jag senare skriver ner. Om du ser mig gå omkring och mumla är jag inte knäpp, utan bara fullt inne i en spännande scen. Eller är det kanske samma sak?

Jag har alltid tyckt om att pyssla och att hantverka. Jag har provat allt möjligt från att virka, sticka till att sy egna kläder. Det var inte förrän jag träffade min man (som då hade några får) som intresset för just ull växte sig fast. Vad kan man göra med ull? Jag gick många olika kurser och fastnade till slut för nåltovning. Det är en teknik där man tovar ihop ull med hjälp av en speciell nål med hullingar på sig. Med denna teknik kan man skapa alla möjliga fantastiska saker. Själv gör jag porträttlika dockor och tomtar. Titta gärna på mitt galleri för att se några exempel.

 

 

899599257I och med att jag lärde mig den tekniken startade jag mitt företag: Trollkonst i Ullskogen. Namne5 fick jag när jag lekte med orden utifrån titeln på filmen Trolltyg i tomteskogen, en film jag älskade att se när jag var liten. Än så länge är det ett hobbyföretag, men jag växer sakta men säkert. Jag tar beställningar på personliga porträtt, håller kurser i nåltovning samt säljer material kring nåltovning. Nu i höst står jag mycket på marknader och säljer olika nåltovade produkter och även skinn från våra egna får.

Följ mig gärna på instagram@nathalie_sjogren där jag lägger upp bilder kring mitt skapande.


8 tankar om “Mitt företag

Kommentarer är stängda.