Min helg på Sci-fi world i Göteborg 7


I helgen var det den årliga Sci-fi world i Göteborg. Tidigare år har jag varit där några timmar en av dagarna, men i år var jag där som utställare och sålde och signerade mina böcker, Undergång och Serandos förbannelse. Vi hade även releasefest båda dagarna för Serandos förbannelse. Dessutom träffade jag Robert Englund och visade upp min nåltovade docka av Freddy Krueger för honom.

Lördagen

Att sci-fi world är i Göteborg passar mig utmärkt, då min mamma bor där och kan vara barnvakt. Så jag och barnen tog pendeltåget från Kungsbacka in till stan. Vid mässan blev barnen hämtade och jag gick vidare in på mässan.

Inför mässan klädde jag upp mig i gotisk stil med korsett och svart klänning. Jag hade virkat ett halsband och hade även en berlock med ett fotografi av Edgar Allan Poe. Vid montern stod Lisa från Fantasi-förlaget redo med alla böcker, bland annat mina två. Nu skulle äntligen Serandos förbannelse släppas fri och det var väldigt häftigt att få stå och sälja två stycken böcker som jag själv har skrivit.

Många av besökarna var där för de stora kändisarnas skull: Robert Englund, Michael Biehn, Paul Blake och David Bradley. På lördagen var det långa köer för att få autografer från dessa, speciellt från Robert Englund (Freddy Krueger).

Jag var inte sämre, utan ställde mig i kön (lite nervös) för att få min nåltovade docka signerad av Mr. Englund. Det var kanske inte så smart att välja just lördagen, eftersom det var så många människor som köade, men jag kände där och då att jag var tvungen att göra det innan jag fegade ur. Det tog kanske en kvart, tjugo minuter innan det var min tur och under tiden hade jag hunnit lugna ner mig så pass att det gick bra att prata med honom.

Robert Englund signerar nåltovad docka av Nathalie Sjögren på sci-fi world

Robert Englund med en nåltovad Freddy Krueger av Nathalie Sjögren

”Wow!” sade han när han såg min docka och när jag skulle gå därifrån vinkade han tillbaka mig och berättade att hans syster skulle älskat min outfit. 🙂

 

 

 

 

Bokrelease av skräckromanen Serandos förbannelse på sci-fi world i Göteborg

Därefter var det dags för releasen för Serandos förbannelse. Vi tog undan förlagets andra böcker och dukade upp med godis och alkoholfri bubbel. Sedan delade vi ut detta tillsammans med ett upptryckt exemplar av första kapitlet ur boken. Det blev intensivt där för en stund då jag fick signerar böcker men även utdragen ur boken. Men det flockades en del folk och flera böcker blev sålda. Så roligt.

 

Söndagen

Nathalie Sjögren signerar sin skräckroman Serandos förbannelse på sci-fi world i Göteborg

Andra dagen på sci-fi world var det inte alls lika mycket folk, men däremot var det mer lässugna människor som kom förbi. En av dem som kom förbi var en tillbakadragen tjej som inte sa mycket. Jag frågade henne vad hon helst läste och hon svarade bara: vampyrer. Jag lade Serandos förbannelse i hennes händer och hon köpte den direkt. 🙂

Även den här dagen hade vi releasefest och bjöd på bubbel och ett gratis kapitel ur boken. Men den här gången tog det tio minuter och därefter var drickan slut.

Generellt sålde vi fler böcker på söndagen än på lördagen men under de två releaserna blev det fler böcker sålda av Serandos förbannelse på lördagen.

 

 

Min upplevelse

Nathalie Sjögren och Sofi Poulsen på sci-fi world

Det var en rolig men intensiv helg. Att stå upp hela dagen (speciellt i korsett) var lite tröttsamt. Och på lördagskvällen när jag kom hem var jag helt slut i huvudet och orkade nästan ingenting. Skönt då att min mamma hade lagat mat och att vi alla sov över hos henne. Då slapp jag en lång åktur till mässa på söndagsmorgonen.

Det var samtidigt roligt att få prata med allt folk och få dem att upptäcka mig och mina böcker. Någon hade även läst om det på internet och hade kommit till mässan bland annat för att köpa min bok. 🙂

Och det är ju alltid roligt att få vara tillsammans med likasinnade, med nördar som en själv.

Missade du releasen för Serandos förbannelse finns det ändå en chans att få tag i boken. Du kan köpa den här på bokus.

 


7 tankar om “Min helg på Sci-fi world i Göteborg

Kommentarer är stängda.