Min favoritsyssla medans jag skapar 4


Att skapa med ull och ord är något som jag gör på fritiden. Dagtid jobbar jag som gymnasielärare i engelska och har fullt upp med lära ungdomar om grammatik, böcker på engelska och ibland något om Doctor Who. Men när jag är ledig jobbar jag med att skapa.

Vad är då det bästa jag tycker om att göra medans jag skapar?

Jo, när jag nåltovar eller virkar (den första hantverkstekniken som jag lärde mig och som jag i perioder återgår till) tittar jag gärna på olika tv-serier. Vill du veta vilka som är mina favoriter just nu, läs då detta inlägg. Många frågar mig hur lång tid det tar att göra olika figurer i ull och jag brukar då räkna ut hur många avsnitt av en viss serie jag har sett för att kunna kalkylera tiden. 🙂

Avslappnande

Det är väldigt avslappnande att bara nåltova eller virka men det är också skönt att titta på TV samtidigt. Ja, ibland missar jag vissa detaljer som händer, men för det mesta hänger jag med. Dessutom, när jag streamar, kan jag alltid gå tillbaka om det var någon detalj som jag inte uppfattade.

Musik för att komma i stämning
När jag skriver kan jag inte titta på någon serie samtidigt. Det är omöjligt. Men musik däremot lyssnar jag gärna på. Jag har en speciell spellista på Spotify som jag sätter igång för att komma i rätt stämning. Ibland sätter jag en låt på repeat och lyssnar tills jag har skrivit klart scenen.

Hur gör du?
Du som handarbetar, oavsett vad det är, vad tycker du om att göra samtidigt? Dela gärna med dig av hur du gör.

 


4 tankar om “Min favoritsyssla medans jag skapar

  • Gunnar FN

    Njaee, jag hantverkar ju inte. Men när jag behöver rensa hjärnan går jag ut och fotograferar okända på stan (gatufotografi). Bäst är när i detta kommer i ett flöde och klickandet bara sker vid ”rätt tidpunkt”. Att betrakta och vara del av stadens puls ger min hjärna vila, märkligt nog.

  • Anna | Boihusbil

    När jag handarbetade med korsstygn så tittade jag ofta på TV samtidigt. Eller lyssnade på musik. Men det är kanske 20 år sen nu.. har inte alls samma sug för handarbete. När tiden räcker ska jag ta tag i mitt fotograferande igen, det känner jag är något jag vill utveckla!

  • Charlotte

    När jag skriver har jag ofta musik på, gärna instrumental. Men det är mer för att stänga ute andra ljud än för att lyssna. Det var längesedan jag handarbetade, men jag gissar att jag i dag gärna skulle lyssna på intressanta poddar medan jag tex stickar.

Kommentarer är stängda.