Min älskade är inte där längre av Astrid Falinski


Ni har väl inte missat att min mamma också har skrivit en bok? När jag var 19 år dog min pappa i cancer efter två års sjukdom. Den sista tiden kunde han bara förmedla sig till omvärlden genom att skriva. Alla hans anteckningar sparade min mamma och med hjälp av dem har hon nu skrivit en bok om hans sista resa i livet.

Baksidestexten lyder: I flera år har jag tänkt tillbaka på Peters och mitt liv tillsammans. Hans sista tid var svår och jag är skyldig honom att visa hur stark och modig han gick sin väg fram till sin död.

Den första delen i denna självupplevda berättelse handlar om min man och om alla turer inom cancersjukvården.

Den andra delen utspelar sig i Paris dit jag flydde när saknaden efter en dotter blev för svår. Den tredje delen visar hur livet trots saknad och sorg går vidare och att solen finns där.