Michael Jackson fick mig intresserad av skräck


Idag skulle Michael Jackson ha fyllt 60 år. En av hans videor inspirerade mig när jag var liten och kanske var det där som min förtjusning för skräck föddes.

Jag pratar om Thriller. Du vet den där videon där Michael först förvandlas till en varulv och jagar sin flickvän genom skogen – bara för att publiken ska upptäcka att det är en biofilm som Michael sitter och tittar på. När han och hans riktiga flickvän lämnar biosalongen och vandrar hemåt går de förbi en kyrkogård – och de döda kommer upp ur gravarna. Och då händer det bästa av allt: Michael börjar dansa med dem.

Jag fullkomligt älskade den videon när jag var fem år gammal. På den tiden hade vi i min familj bara tre kanaler: 1:an, 2:an och den utländska Sky Chanel. Det var där som musikvideor ibland spelades.

Kanske var det just spänningen med hela videon som väckte mitt intresse för skräck. Eller kanske det redan fanns där och Thriller bara bekräftade det hela. Oavsett kan jag inte låta bli att rysa av välbehag varje gång jag ser videon – eller hör låten på radion. Och allra bäst är i slutet, när Michael vänder sig mot kameran med gula ögon. I just love it!

Vilken Michael Jackson-låt tycker du bäst om?

Här är videon för dig att njuta: