Mars månad är böckernas månad 6


Nu har mars börjat och för mig handlar det om att fokusera på böcker. Jag kommer dels att jobba en del med mina egna böcker men även läsa en hel del.

(Det här inlägget innehåller affiliatelänk till Bokus.com)

Jag väntar nu på att få den senaste versionen av manuset Dödsvinter från lektören. Förra gången gick hon igenom meningsbyggnader och onödiga ord som skulle bort. Den här gången tittar hon mer på själva handlingen och att karaktärernas utveckling fungerar med historien. Jag misstänker att det kommer att bli ett mer krävande jobb från min sida att fixa till manuset än att bara rätta till några ord och fraser, som förra gången.

Men det är alltid roligt att jobba med mitt manus, för jag vet att det leder någonstans. Ju snabbare jag blir klar, desto tidigare kommer boken att publiceras.

I går började jag med en av flera recensioner som kommer under mars månad. På instagram kan du se alla mina recensioner under hashtagen #nathalierecenserar 🙂 Just nu slalomläser jag en hel del och flera böcker ligger i kö på att få vara med. Vet du vad slalomläsning är? Det är att man läser flera böcker samtidigt. Jag har fyra, fem stycken på mitt nattduksbord, tre stycken vid min favoritfåtölj, två på toaletten och sedan någon enstaka som jag flyttar runt till olika ställen.

För tillfället läser jag (bland annat):

 • Den kallaste tjejen i Coldtown av Holly Black
 • Curtsies & Conspiracies av Gail Carriger
 • The Claiming of Sleeping Beauty av Anne Rice
 • Begynnelsen av Dan Brown

Några kanske jag hinner läsa klart under mars månad och då kommer jag recensera dem. Andra behöver jag längre tid på mig. 🙂 Men jag har några böcker som jag redan har läst ut och dessa ska nu recenseras. Så håll koll här på bloggen efter dessa.

Förutom detta kommer jag och Sandra Jönsson köra en gemensam bloggserie som handlar om Hur du bygger din egen fantasyvärld. Sandra kommer på sin blogg berätta generellt om varje steg i processen och jag kommer att prata mycket om hur jag konkret gjorde när jag byggde upp min värld inför boken Undergång. Första inlägget kommer den 15 mars och sedan kommer nästa varannan vecka.

Vill du läsa min bok Undergång, så hittar du den här på Bokus.com Det kan vara bra att läsa den innan eller under tiden som jag berättar om hur jag gick till väga när jag skrev den. 🙂


6 tankar om “Mars månad är böckernas månad

 • Malin Lundskog

  Vad bra att få recensioner! Underlättar bokval – toppen att du gör det här 🙂

  (Du kanske rent av ska recensera en orange bok som heter Glad fri stark?)

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja det skulle jag ju kunna göra, speciellt när jag redan nämnt dig här på bli bloggen. ?

 • Helena Roth

  Hur kommer det sig att du börjat recensera böcker på detta viset? Är det en idé du själv kommit på eller har du blivit kontaktad av ett förlag/bokhandel eller hur går det till? Nyfiken i en strut, som du märker!

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Nej, jag har inte blivit kontaktad, det är jag själv som recenserar de böcker jag själv gillar. Oftast är det böcker som ligger nära min egen genre – skräck och fantasy

 • Anna / Webbtanten

  Kul med bokrecensioner även om vi gillar lite olika böcker 🙂 Jag är en sucker för kriminalromaner och riktiga feelgood-romaner. Men får hålla utkik, kanske du rätt var det är recenserar en bok utanför dina vanliga genrer.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Feel good romaner gillar jag också men läser dem inte lika ofta. ?

Kommentarer är stängda.