Lustigt hur orden kommer på natten 1


Just nu jobbar jag med att lägga till mer text till manuset Undergång. Förlaget vill att jag ska öka med 20 000 ord. Det går ganska bra och jag har ungefär i hälften kvar, men igår körde jag fast.

På ett ställe ska jag lägga till en scen och jag har funderat lite på vad som ska hända i den scenen. Igår kväll, när alla andra hade gått och lagt sig, satte jag mig ner för att skriva den scenen. Men det gick trögt. Det kändes som jag bara upprepade mig från andra scener och jag kom inte framåt. Till slut gav jag upp och gick och lade mig.

Vad hände då? Just när jag skulle somna kom jag på hur jag skulle skriva scenen. Det var helt klart. Och dessutom knyter händelsen i scenen ihop scenen innan och efter.

Visst är det lustigt när sådant händer. Precis när man släpper ett problem kommer lösningen.

Nu kan jag jobba vidare mot de 50 000 ord som manuset behövet ha.


En tanke om “Lustigt hur orden kommer på natten

Kommentarer är stängda.