Lite frosseri så här i hösttider 5


Dagarna blir kortare, morgonen kyligare och man får lov att svepa in sig i en skön sjal i soffan med tända ljus. Ju mörkare det blir desto härligare blir det – tycker jag. Jag vet att många tycker det är hemskt med detta mörker men för mig finns det inget bättre. Jag skulle kunna gå på i evigheter om denna fantastiska årstid, men jag tror jag har gjort det tillräckligt tidigare.

Nu när hösten är här brukar jag även återuppta saker som jag har glömt men som jag blir påmind om vid den här tiden. T.ex. tv-serier. Jag och min man har börjat titta på vår favoritserie och en underbar serie verkligen: Buffy the vampire slayer. Den har allt: spänning, intriger, skurkar, hjältar och humor. Och jag älskar författarnas timeing i repliker. Just nu är det säsong 4 som gäller. Vi ser ett avsnitt per kväll och det är ren och skär njutning.

Och naturligtvis inspirerande. Jag återkommer många gånger till Buffy för inspiration och hjälp med mitt manus. Ibland räcker det med en replik, ibland en scen för att min hjärna ska gå igång och applicera det hela på mitt manus. Naturligtvis utan att sno saker rakt av. Det skulle jag aldrig drömma om eller ens komma i närheten av. Inte med den precision och snygghet som den serien är skriven med.

Finns det någon film eller tv-serie som du får inspiration av?


5 tankar om “Lite frosseri så här i hösttider

  • Tika Vaala Ewenson

    Åh, Buffy! Tittade massor på det i tonåren, tycker de kan sända den serien igen, de nya vampyrserierna som gått de senaste åren har jag inte alls gillat …

    Jag tycker om hösten med alla färger, doften av jord, första luften på morgonen (det är nån speciell lukt då, kan inte beskriva den riktigt, fräsch bara!) och att stjärnorna syns allt tydligare 🙂 Är så mysigt att tända stearinljus också! Mörkret har jag tidigare haft väldiga problem med däremot, lätt blivit deprimerad, men den här hösten känns det inte alls lika illa, så jag kanske börjar komma över det 🙂

  • Tika Vaala Ewenson

    Åh, Buffy! Tittade massor på det i tonåren, tycker de kan sända den serien igen, de nya vampyrserierna som gått de senaste åren har jag inte alls gillat …

    Jag tycker om hösten med alla färger, doften av jord, första luften på morgonen (det är nån speciell lukt då, kan inte beskriva den riktigt, fräsch bara!) och att stjärnorna syns allt tydligare 🙂 Är så mysigt att tända stearinljus också! Mörkret har jag tidigare haft väldiga problem med däremot, lätt blivit deprimerad, men den här hösten känns det inte alls lika illa, så jag kanske börjar komma över det 🙂

Kommentarer är stängda.