Kreativitet


Ett tema i bloggutmaningen som jag är med i är Kreativitet. Det ordet betyder allt för mig i mitt företag. Det är det som driver mig framåt. Utan kreativitet, ingen produktion.

untitled-design

Just att få skapa är lycka för mig. Att prova på något nytt och testa nya vägar triggar igång mig och får min kreativitet att flöda. Jag slutar aldrig att vara nyfiken på vad man kan skapa och på vilket sätt. Helst av allt skulle jag vilja kunna göra allt, men det är en omöjlighet.

Hur håller man då igång kreativiteten? Efter att ha gjort den femtielfte nåltovade tomten, blir man inte trött på tomtar? Visst är vissa moment lite tråkiga och enformiga, så som att göra en kropp, men om man varvar momenten blir det roligare. Ingen tomte blir den andra lik, eftersom varje ansikte blir unikt och jag lyckas aldrig göra en luva precis likadan som en annan.

Jag har tidigare pratat om att jag hittar inspiration genom att titta på vad andra gör. Youtube, instagram och pinterest är de ställen där jag hittar en uppsjö av idéer kring nåltovning. Jag kommer inte att hinna göra hälften av allt som finns där, även om jag vill. Men oh så inspirerande det är.

Dessutom jobbar jag inte bara med ull, utan jag skriver också. Jag ser det som att jag skapar i båda fallen, men det är två helt olika uttryckssätt. Genom att varva dessa två håller jag igång kreativiteten. När jag börjar tröttna på att nåltova sätter jag mig ner och skriver, och tvärtom när jag har fastnat i texten.

Prova något nytt, gör det på ett annat sätt, byt aktivitet ofta – då håller du igång din kreativitet.