Konsten att dricka te


Jag är en stor tedrickare. Har varit i ganska många år. Jag har aldrig lärt mig att dicka kaffe.

När jag var liten fick jag alltid nyponte till frukost. Så mycket att jag trodde det bara fanns nyponte och tyckte det var konstigt att alla inte hade det. När vi åkte på semester i Tyskland lärde jag mig att fråga efter hagenbutter-te.

Så småningom började jag upptäcka och gilla andra sorters te. Jag började även förstå att det finns te och sedan finns det te. Grönt, svart, rött och vitt. Och löste ska det vara. Helst utan mjölk och socker – men honung funkar bra.

Än har jag tyvärr inte hittat ett grönt te som är så gott att jag inte har tröttnat på det innan halva påsen är slut. Men men.

Idag gick jag förbi Tehuset i gbg. Där fanns det en hel del intressanta teer.
image
Imorgon tänkte jag ta och köpa mig en påse.

Vilken typ av te tycker du om?