JFK – 50 år sedan mordet


(bild lånad från wikipedia.org)

Imorgon är det 50 år sedan mordet på John F. Kennedy ägde rum. Just på en fredag också. Jag har alltid varit lite smått intresserad av allt runt omkring detta mord. Var det en konspiration eller inte? Nu är jag ju inte direkt någon expert, jag har bara sett några dokumentärer där man vinklar det åt ena eller andra hållet. Men jag kan inte låta bli att undra.

Stephen King har ju skrivit en bok om detta. 11.22.63 heter den. Läs min recension av den här. Jag var lite besviken på utgången av boken (dvs att om Kennedy inte hade blivit skjuten hade världen (läs USA) blivit sämre), men efter det här klippet börjar jag fundera på om det kanske ligger något annat bakom det King vill säga. Klippet är en recension på svt.

http://www.svtplay.se/klipp/1615288/stephen-kings-nya-bok-en-klassisk-hjaltesaga

Dessutom diskuteras det hela i Veckans brott. Leif GW Persson förklarar händelseförloppet och berättar vad han tror hände. http://www.svtplay.se/veckans-brott

Vad tror du hände i Dallas 1963?