Jag tar det lugnt i jul


Snart är det inte långt kvar. Julen närmar sig. För mig brukar det innebära att jag flaxar runt på olika julmarknader, packar upp, ställer ut, visar mina dockor, delar ut visitkort, sälja lite för att sedan packa ihop allt.

Men inte det här året. Det började med att jag hann boka upp en dag där jag ska nåltova på Lindome bibliotek. Detta gjorde jag redan i somras. När sedan julen närmade sig avslöjade den ena mässan och julmarknader efter den andra att just den helgen var det på gång hos dem. Då jag redan var uppbokad.

Då tänkte jag att jag fokuserar på Lindomr bibliotek och sedan julmarknaden i Haga. Problemet där var att jag inte hade något bra utställarbord. Förra året monterade jag ihop ett bord och tak med hjälp av skruvdragare. Sedan släpade jag med mig allt på en kärra uppför backarna i Göteborg till min mamma, där jag sov över. Det var jobbigt och eftersom jag inte hade något bra regnskydd blev det kallt att stå där.

Därför har jag i år dragit mig för att anmäla mig till årets julmarknad. Det hade varit roligt men jag tror att det blir mer jobb än vad det är värt.

Så i år tar jag det lugnt inför julen. Den 28 november och den 12 december är de enda dagar jag är uppbokad i år. Första datumet lär jag ut hur man nåltovar på Lindome bibliotek. Det andra datumet står jag på Frillesås julmarknad.

Hoppas vi ses.