Jag ställer in julmarknader 6


Nåltovade får, virkad kudde, nåltovad nyckelring, Boken Undergång av Nathalie Sjögren

De senaste åren har jag stått på flera julmarknader och sålt mina ulliga figurer, böcker och material. Så hade jag också tänkt göra i år, men i går kände jag att det blir för mycket.

Just nu jobbar jag heltid som lärare och kvällar och helger går ofta åt till att jobba på gården, speciellt att mata fåren. Inför de två julmarknader jag hade tänkt stå på behövde jag skapa en hel del tomtar, snögubbar, virkade sjalar, nyckelringar och några får. Den senaste tiden har jag inte alltid haft ork att göra det på kvällen och då blir det bara mer statusfyllt ju mindre tid jag har kvar tills det är dags att ställa ut.

Därför väljer jag att ta ett steg bakåt och hoppa över julmarknader i år. Kanske nästa år, om min jobbsituation ser annorlunda ut och jag hinner med att vara borta en hel helg. För det tar på krafterna att stå ute på gatan och sälja i två dagar. Då vill man gärna ha någon dag att ta igen sig på efteråt, vilket är svårt när jag har ett dagjobb också.

Så det är faktiskt med lättnad som jag känner att i år hinner jag vara mer med familjen och ta det lugnt inför julen och inte stressa.

Jag har redan hunnit göra några snögubbar i ull och de tänkte jag istället lägga upp i min webbshop till försäljning där. 🙂 Det känns skönt att ha tagit det här beslutet.

Vill du se fler bilder av de figurer jag har nåltovat, klicka här för att komma till min facebooksida.


6 tankar om “Jag ställer in julmarknader

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Jag har uppdaterat inlägget med en länk till mina bilder på facebooksidan.

 • Karin

  Klokt beslut!
  Jag har provat nåltovning, min dotter lärde mig när hon lärt sig på slöjden i skolan. Väldigt roligt! Kanske skulle plocka fram grejorna och pyssla lite till julen…

 • Sofia hult

  Gör det som passar dig .. mår du inte bra längre stå på julmarknader behöver su inte set. Det viktigaste hos en människa är hälsan hos just den personen.
  Låter jätterolig hobby att nåltova om jag hade bättre syn skulle jag vilja testa det

Kommentarer är stängda.