Intervju med Pebbles Karlsson Ambrose


Nu har turen kommit till Pebbles Karlsson Ambrose att bli intervjuad här på bloggen. Jag kom själv i kontakt med henne i o m att vi båda recenserar böcker på bookiecookiez och vi har även träffats i verkligheten på bokmässan i Göteborg.
image

Pebbles har publicerat två böcker och jobbar just nu på en tredje. Dessutom bloggar hon även på vårdguiden 1177’s hemsida.

Berätta om dina böcker
1. Jag har skrivit tre böcker. Den första är en science fiction som heter Bergsstjärnan. Den andra boken är en faktabiografi som heter ”Jag vet inte var psykoser kommer ifrån: om att insjukna i och leva med en psykossjukdom”. Det är en biografi som handlar om mig själv, mitt liv och så. Sedan har jag skrivit en fantsy-bok som inte riktigt är klar och som letar förlag.

Var får du inspiration ifrån?
2. Förutom att jag såklart har skrivit om mig själv i bok nummer två så får jag inspiration från allt möjligt. Från böcker jag läser, från filmer och tv. Jag surfar runt mycket på nätet och hänger mycket på Facebook. Från folk jag träffar och pratar med. Jag har rest mycket där man kan få ny input. Den senaste boken har många influenser från mitt arbetsliv.

Vilka typer av böcker läser du själv helst?
3. Jag läser science fiction, fantasy och mycket biografier. Jag försöker att läsa mer klassiker nu – men det går sådär 🙂

Berätta om ditt sätt att skriva
4. Jag har lärt mig att skriva genom att skriva. Jag har jobbat som copywriter och skrivit reklam och senare också pressinformation. Det är mest korta och klatschiga texter och det skiljer sig en hel del från att skriva böcker har jag märkt. Det jag kämpar med nu är dramaturgin i långa texter. Det är knepigt, tycker jag. Jag har lärt mig en hel del genom att gå skrivarkursen.
Jag börjar alltid med början, sedan skriver jag slutet och sedan mitten.

Vad vill du ge för tips till alla som skriver?
5. Ge inte upp. Låt det ta tid. Traggla på. Skaffa skrivarkompisar på Facebook (det finns jätteroliga grupper där för det) och IRL som peppar och hejar på. Låt texten vila lite då och då. Ha roligt!

Tack Pebbles för en trevlig intervju.