Intervju med Malin Lundskog – Glad fri stark 2


Under våren har jag en serie intervjuer med olika författare som har eller kommer att publicera en bok. Först ut är Malin Lundskog, den skrivande hälsokreatören. Hon berättar här om vad hon gör och om sin bok Glad Fri Stark.

För den som inte känner dig sedan tidigare, vem är du?

Jag är den skrivande hälsokreatören, målbildstränare, coach, personlig tränare, gruppträningsinstruktör och kommunikatör. Jag driver Hälsa mera där jag pratar (föreläser och workshoppar), skriver (böcker, bloggar, artiklar osv) och springer (både med företagsgrupper och med mig själv) för att de jag jobbar med ska skaffa sig goda vanor och ett gott hälsosamt liv fyllt av glädje, frihet och styrka.

Vad handlar din bok Glad Fri Stark om?

Det är en bok om hälsa och personlig utveckling för att soffpotatisar ska få tummen ur och prestationsprinsessor sänkta axlar. Titeln bygger på intervjuer med närmare 100 kloka kvinnor i karriären om vad deras största frustration när det kommer till hälsan är. Glädje, frihet och styrka var de tre fenomen som utkristalliserades under intervjuerna. Och vad är väl en bättre hävstång att hitta ett fint sätt att leva livet på än hälsan? Hälsan som innebär både fysisk och mental hälsa. Lugn och energi. Trygghet och mod.

Hur gick du tillväga när du skrev boken?

Jag fick en fråga från förlaget ARC Publishing  om jag var intresserad av att skriva en bok till. Har tidigare skrivit Hälsan i fokus – för framgångsrika ledare, en bok för ledare som vill integrera hälsan i sin organisation samt 10 noveller utgivning i olika antologier, bl.a. SYND – de sju dödssynderna tolkade av Malin Lundskog, som finns utgiven som ljudbok. Älskar ju verkligen att skriva, så jag sa ja utan att blinka.
Hade intervjuerna (de jag nämnde ovan) i färskt minne och använde dem samt erfarenhet från de jag arbetar med (företagsgrupper och individer) – vad de behöver mest i livet som grund. Boken beskriver vad hälsa är och ger utrymme för dels reflektion och dels målsättning samt verktyg i form av mina ”The Magic Five” – fem hälsosamma formler för att skapa ett liv som glad fri och stark på alla plan.
Skrev kanske världens sämsta första utkast. Visste verkligen inte hur jag skulle få ihop det hela. Hade hjälp av testläsare och redaktör och ett gäng korrektur senare var boken klar ? Nästan magiskt! Hade avsnitt/områden hyfsat klart för mig från början, men visste inte vilken ordning de skulle komma i. Har flyttat om några gånger och tycker att allt är himla logiskt nu. Tvingade mig själv att släppa boken helt när den var iväg på korr hos redaktör. Behövde pausa och få distans, annars kan en ju hålla på att pilla i den till förbannelse. Ja, så när den kom tillbaka var det kul att hugga tag i den igen. Ny energi in ?

Vad vill du förmedla med boken?

Jag vill förmedla att ett hälsosamt liv egentligen är väldigt enkelt och att allt går mycket lättare om en tycker om sig själv. Hälsa utan krångel! Vill förmedla att alla människor är värdefulla och egentligen kan och vet det de behöver veta för att leva hälsosamt. Att det är de små stegen vi tar varje dag, det är så vi lever livet. Jag vill också förmedla vikten av att våga se sig själv som man är. Våga se sina ursäkter och sticka hål på dem … Mod och enkelhet egentligen. Och att hälsa inte är ett självändamål, utan ett verktyg som gör att vi orkar leva livet som vi vill.

Vad är dina närmaste planer?

Just nu föreläser jag under titeln GLAD FRi STARK (med tillägget för laget och jaget om det är på företag) och har ju alltid med mig min orange fina bok då. Inte bara då förresten. Den är alltid med ? Jag har en webbkurs med samma namn. Förutom det är jag med i en bok som heter Skapa ditt drömliv – hur du vänder Självsabotörer till självhjälpare, där jag tillsammans med fjorton andra kvinnliga entreprenörer skriver om de där ursäkterna som vi låter stoppa oss från att skapa succé (oavsett om det handlar om hälsa eller företagande. Eller skrivande. Eller … vad som helst). Den släpps den 22 februari i år. Jag är också invald i Fåröakademien, en akademi för författare som samlas på webben allt som oftast, men en gång om året ses vi på Fårö och skriver tillsammans. Och pratar om skrivande tillsammans. När jag kommer till Fårö i augusti hoppas jag ha första utkastet till en feelgood-roman klart.

Tack Malin för den här energifulla intervjun. Det är alltid roligt att få del av hur andra som skriver böcker jobbar och ännu mer intressant är det att ta del av hur arbetet ser ut för de som är i en annan bransch än jag själv.

 /Nathalie

2 tankar om “Intervju med Malin Lundskog – Glad fri stark

Kommentarer är stängda.