Intervju med Cecilia Kärvegård – författare och föreläsare 1


Idag intervjuar jag Cecilia Kärvegård. Hon är författare till böckerna Du & Jag= Sant, Rockstjärnestatus – Guldkant i din vardag samt Bli en stjärna på att tänka! Så skapar du tankar som gynnar dig! Med andra ord skriver och föreläser hon för att vi alla ska må och tänka bättre. Vill du veta mer om henne, besök då gärna hennes hemsida.

Cecilia Kärvegård

1. Vilken är din favorit bland dina böcker?
Det är nog den senaste boken: ”Bli en stjärna på att tänka – Så skapar du tankar som gynnar dig!”

2. Hur gör du när du skriver?
Under de perioder när jag skriver så lever jag ganska spontant. Den typen av böcker, (självhjälpsböcker)  jag skriver kräver en del tankearbete då det är viktigt att få en logisk ordning på innehållet. Jag ser till att inte ha så mycket inbokat när jag skriver utan föredrar att ha uppgifter som jag kan göra på tider som passar mig. Jag går liksom in i en process där jag är väldigt fokuserad och varvar skrivandet med att tänka.

3. Vad fick dig att bli föreläsare?
Idén kom när jag utbildade mig till Stresskonsult då den utbildningen hade grundtanken att vi skulle bli egna företagare.  Jag har alltid tyckt det varit roligt att prata inför folk och har tidigare varit kursledare när jag jobbat som utbildningskonsulent.

4. Vilka är dina förebilder.
  Mia Törnblom, September och Timbuktu.

5. Vad är ditt bästa tips till oss som skriver och vill bli författare.
Mitt bästa tips är att sätta igång. Fundera inte över ovidkommande detaljer som grammatik, stavning, kapitelindelning osv. Bara skriv ner texten så kan den redigeras vid senare tillfälle. Har du väl kommit igång så kommer du märka hur kul det är och då kommer det rulla på. Får du skrivkramp så är det bara att ta en paus och göra något helt annat så kommer snart idéerna tillbaka.

Jag tackar Cecilia för att du ville vara med i min serie av intervjuer. Det var roligt och intressant att få intervjua någon som kombinerar sitt skrivande med sitt jobb – i det här fallet föreläsningar. Dina svar är inspirerande. Tack!
/Nathalie


En tanke om “Intervju med Cecilia Kärvegård – författare och föreläsare

Kommentarer är stängda.