Inspiration från tv-serier


Två tv-serier som jag gillar och ofta återkommer till är Smallville och Buffy the vampire slayer. Jag är imponerad av hur väl dialogerna är skrivna, hur karaktärerna långsamt och smart utvecklas genom de olika säsongerna. Många gånger återkommer jag till dem och ser något favoritavsnitt här och där just för att få inspiration och hjälp med att komma vidare i mitt eget skrivande.

Något som jag verkligen gillar med båda serierna är de s.k. sidekicks. Dessa karaktärer (Chloe i Smallville och Willow i Buffy) är de som många gånger är njutningen i serierna och ibland mer intressanta än huvudkaraktären.

       

Sedan kan jag inte låta bli att älska när en karaktär som man tror man har koll på plötsligt förvandlas och blir ond. Jag har alltid fascinerats av det onda, det förbjudna i litteratur och på tv. Det är ju de som är de mest spännande karaktärerna, och oftast de som har mest djup.

Har ni missat Smallville eller Buffy the vampire slayer så rekommenderar jag varmt att ni spanar in dessa två serier. 🙂