Inspiration av J.K. Rowling


Nu så här på jullovet har jag fastnat lite för Harry Potter igen. För några år sedan sträckläste jag alla böckerna efter att en gång ha snubblat över början på bok fem. En hel sommar försvann jag in i Pottervärlden. Nu är det filmerna som fänglar mig. Jag har sett någon film tidigaer, men inte alla och definitivt inte i kronologisk ordning. Det är härligt att återvända till den världen och den underbara berättande som J.K. Rowling levererar. Om inte så ger den mycket inspiration till mina egna böcker.

Det hjälper mig att tänka på mina karaktärer på nya sätt och kan utveckla händelsförloppet. Det är underbart när inspirationen kommer och även om man inte har varken dator eller penna redo kan man smaka på sina idéer i huvudet och gå och fundera på dem tills de har mognat ordentligt. Då, när man äntligen får tid att skriva, har man fått fram en hel del som växer fram under fingrarna.