Ibland får man ge upp 2


Jag är nu inne i en ganska produktiv period när det gäller att skriva. Två noveller är redan godkända för publisering och jag skriver på ännu en plus avslutar ett manus.

Jag har kikat runt lite efter olika skrivtävlingar och en del passade mig så jag chansade och faktiskt gick det vägen. Därför fortsatte jag att leta efter skrivtävlingar och hittade en som verkade intressant.

Caatahya har en tävling med temat Epilog och genre science fiction. Först visste jag inte vad jag skulle skriva men så kom jag på filmen Tillbaka till framtiden. En av mina favoritfilmer. Den skulle ma kunna ta och skriva en epilog till.

Bra. Jag satte igång. Provade olika infallsvinklar. Gick många och långa promenader och pratade igenom olika scener, men inget blev riktigt bra. Det föll bara platt och jag fick inte fram mågot intressant. Jag provade en annan infallsvinkel men det hjälpte inte.

Till slut fick jag inse något som inte alltid är roligt för en författare men trots det är nödvändigt ibland: ibland måste man ge upp. Även om idén var bra räckte det inte hela vägen. Inte för mig.

Kanske du har bättre tur? Kanske du har en bättre idé som skulle passa? Tveka då inte. Skriv din novell och skicka in den. Lycka till.


2 tankar om “Ibland får man ge upp

  • Ulrika

    Hej! Känner ingen känslan. Jag fick inte heller till något förrän jag skrev en epilog till ett av mina egna opublicerade manus… Märkligt hur huvudet fungerar.
    Lycka till med allt!
    Kram!

Kommentarer är stängda.