Hur går det med Dimma över Ödesbyn?   Nyligen uppdaterat!


Jag har skrivit ett manus som heter Dimma över Ödesbyn. Den började jag att skriva ganska omgående efter att I nattens mörker publicerades. Efter att ha jobbat med den i ca 2 år, då livet, barn och annat jobb kom emellan, var manuset så pass klart att jag kunde skicka iväg det till förlag.

Hur har det då gått? Första förlaget som jag skickade till hade tyvärr manusstopp precis i den vevan och jag missade då chansen. Därför skickade jag vidare det till ännu ett förlag och det är svar från dem som jag väntar på.

Jag vet att det förlaget har mycket att göra, men jag hoppas få svar innan året är slut. Jag har funderat på att gå igenom det och redigera, men jag vill inte göra något med det förrän jag hör ifrån förlaget. Kanske kommer de med synpunkter om eventuella förändringar. Då känns det dumt att ha börjat att ändra, när det kanske är andra scener som ska skrivas om.

Vad handlar Dimma över Ödesbyn om? Jo, om Meja som nyinflyttat till Ödebyn upptäcker att det inte bara är något skumt på gång i det lilla samhället, utan även något konstigt med henne. Vad är det hennes mamma döljer, och varför dör det ungdomar på toaletten? Det är någon som försöker ta sig in till den här världen med hjälp av speglar. Dimma över Ödesbyn är en spännande berättelse om häxor, spöken och Svarta Madam.

Så ligger det alltså till. Fortsättning följer …