Hösten, den härligaste tiden på året 4


Nu har äntligen hösten verkligen kommit för att stanna. Jag kan andas ut. Och andas in. Känna de ljuvliga dofterna, njuta av de vackra färgerna som blommar fram i skogar och marker.

(Bilden kommer från blogg.passagen.se)

I och med hösten kommer också regnet. Det ljuvliga, vackra regnet. Finns det något vackrare? Att höra regndropparna smattra mot fönsterrutan. Eller, när man tar sig en promenad, höra det smattra mot huvan.

Den alltför varma sommaren (ja, jag kanske är knasig) är borta och kyligare luft dominerar. Nu får man lov att ta på sig goa varma kläder, stickade sjalar och handledsvärmare. Och att tända levande ljus. Om det inte vore för brandrisken skulle jag ha levande ljus precis överallt, men jag håller band på mig själv.

Någon som har missat att jag älskar hösten? Det tråkiga i det hela är att man ständigt hör folk som klagar på vädret. Ursäkta, men vi bor faktiskt i Sverige. Det här är det väder som existerar här. Själv älskar jag det och önskade att fler kunde se det vackra i det istället för att gnälla. Det finns skönhet i allt. Även regn. Och för mig spritter det i fingrarna över att få skriva. Skriva, skriva och skriva. Det är på hösten som jag skriver som mest. Som bäst. Speciellt om det regnar.

Visst, det är inte roligt när det regnar för mycket. Speciellt när det regnar in och precis allt bli blött och söligt. Tror mig, jag vet, jag bor på landet. Då kan jag erkänna att det inte är det bästa, men då får man tänka positivt. Snart kommer solen och lyser upp några timmar.

Så vad säger ni? Ska vi njuta tillsammans av den underbara hösten? Regnig och mörk.


4 tankar om “Hösten, den härligaste tiden på året

  • Carola

    Vilken otroligt fantastiskt vacker bild. Alla årstider har sin charm. Även hösten. Idag har vi haft strålande sol och jag njöt av en promenad men regn är också mysigt. Då får jag anledning att tända värmeljus och en brasa att värma mig vid. Då är det perfekt att sitta och skriva en stund.

  • Anna Keiler

    Ja jättefin höstbild! Hösten är härlig när det är sol och färgsprakande löv. Regn kan vara mysigt ibland. Det är mest mörkret som är jobbigt. Men det passar ju din I nattens mörker 😉

Kommentarer är stängda.