Hjälp! Vilken text ska jag välja? 9


Just nu har jag ett dilemma och jag skulle behöva din hjälp för att lösa det.

Den här månaden gick jag med i NaNoWriMo för att jag skulle försöka skriva så mycket jag kunde på Underjordens väktare (fortsättning på Undergång). Precis när jag hade börjat och kommit bra in i handlingen fick jag ett mail där lektören hade läst klart Dödsvinter (min kommande bok som jag och förlaget just nu bearbetar).

Nu är jag helt kluven.

Ska jag fortsätta skriva på Underjordens väktare, vilket då blir första utkastet och ännu inte har något kontrakt till att bli publicerad? Eller ska jag vänta med den och fokusera på Dödsvinter, som redan har ett kontrakt?

Vad tycker du?


9 tankar om “Hjälp! Vilken text ska jag välja?

 • Anna / Webbtanten

  Kan inget alls om din bransch, så mitt svar kanske inte alls är rätt för dig. MEN om du har ett kontrakt så känns det som att det är där du ska fokusera. Att färdigställa det istället för att ha två projekt på gång samtidigt. Sen kan ju kreativitet och långa deadlines kanske vara sånt som påverkar ditt beslut – men utifrån vad du skrev. Gör klart det som är med kontrakt 🙂

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, du har rätt. Det var bara att jag var så sugen på att skriva den som inte har kontrakt. Men jag ska fokusera på Dödsvinter så att den blir klar och den kan komma ut.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Jo, det är ingen dum idé. Fast det kan lätt bli att har jag börjat på den ena så fastnar jag där och glömmer/hinner inte med den andra.

 • Charlotte

  Jag skulle välja att göra klart den som du har kontrakt på först, så att du inte har två berättelser i huvudet samtidigt. Tror det ger mer sinnesfrid.

  • nathaliesjogren Inläggsförfattare

   Ja, visst är det så. Jag har landat i detta nu och jobbar just nu med Dödsvinter, den som har kontrakt.

 • Helena Roth

  Spontant tänkte jag ”Gör det du känner för”. Men så läste jag kommentarerna nedan, många kloka inlagor har du fått, och även ditt val, att fokusera på Dödsvinter. Bra! Och varför inte köra din egen NaNoWriMo när du är klar med Dödsvinter helt enkelt?

Kommentarer är stängda.