Game of Thrones – inte så pjåkig 2


Bild lånad från www.tgdaily.com

På sista tiden har jag inte skrivit så mycket på mitt manus.  Dels har jag mammaledig och har en liten att ta hand om, och dels är det annat handarbete som just nu är viktigare. Men, jag tänker ständigt på mitt manus, och ibland kan det vara bra att inte kunna skriva utan bara tänka. Ta t.ex. J K Rowling. När hon först kom att tänka på Harry Potter satt hon på ett tåg utan något att skriva med. Då fick hon tänka istället. För mig fungerar det bra att ibland stanna upp och analysera mer. Det hjälper mig att utveckla karaktärerna och förstå dem bättre.

Jag har börjat här på bloggen en serie presentationer av de olika karaktärerna i mitt manus. Dels för att visa er som läser den här bloggen lite vad mitt manus handlar om, men även dels för att jag själv ska få bättre grepp om karaktärerna. Mina inlägg om detta kan ni läsa här, här och här. Samtidigt som jag funderar på vilken låt som passar vilken karaktär har jag börjat fundera på vilka tv-serier de gillar. Två av karaktärerna (Jens och Martin) gillar, har jag insett, Games of Thrones. Den serien har jag inte själv sett och då insåg jag att jag faktiskt behöver se den.

Jag har varit lite skeptiskt till Game of Thrones. Varför? Kanske för att den har blivit så populär och jag inte har hängt med från början. Kanske för att jag har varit rädd att mina förväntningar skulle vara för höga. Men idag tog jag mod till mig och såg de allra första avsnittet. Och fastnade. Den var faktiskt mycket bättre än vad jag hade trott. Lustigt att det kan vara så ibland.

Så nu får jag väl snällt sälla mig till skaran av Game of Thrones-fan. 🙂 Jag och några av mina karaktärer.


2 tankar om “Game of Thrones – inte så pjåkig

  • Perny

    Jag fastnade också för första avsnittet men sedan tappade dom mig med alla omotiverade nakna tuttar som skulle lalla förbi i bakgrunden och omotiverade sexscener – måttet rågades rejält när en person håller en lång monolog medan två tjejer har sex med varandra framför honom. Nej, den förlorade mig där.

  • Perny

    Jag fastnade också för första avsnittet men sedan tappade dom mig med alla omotiverade nakna tuttar som skulle lalla förbi i bakgrunden och omotiverade sexscener – måttet rågades rejält när en person håller en lång monolog medan två tjejer har sex med varandra framför honom. Nej, den förlorade mig där.

Kommentarer är stängda.